Keramični žar na oglje | S-2212437
Keramični žar na oglje Kamado, ki ga je navdihnila japonska pečica za peko riža, je v 60. letih prejšnjega stoletja navdušil mojstre žara po vsem svetu. Ko ga boste enkrat preizkusili, se mu ne boste nikoli odrekli, saj ima žar prednosti, s katerimi tradicionalni žari ne morejo tekmovati:
- Za to prejema toploto, ki je enakomerno porazdeljena po celotni notranjosti žara.
- Žar doseže temperature od 110 °C do 700 °C, pri tem pa porabi izjemno majhno količino goriva (do 50 % manj oglja kot običajni žari).
- V žaru nastane toplotni vakuum kot v običajni pečici, ki ga je mogoče nadzorovati z drsnim ventilatorjem na spodnji strani aparata, kar omogoča, da se žar ne uporablja samo za peko na žaru, temveč tudi za počasno kuhanje ali dimljenje.
- Prikazuje notranjo toploto in omogoča njeno enostavno uravnavanje.
- Zahrani vlago v notranjosti, zato se hrana na žaru ne izsuši in ostane izrazito sočna.
- Žar se po uporabi segreje do 350 °C, pri čemer v notranjosti zgorejejo saje, maščobe in ostanki hrane.
- Nudijo veliko prostora za shranjevanje pijače, hrane ali jedilnega pribora.
- Zagotavlja stabilnost žara in ima tri kolesca za lažje premikanje.
Specifikacije izdelka:
- Prometr: 33,50 cm
- Širina (cm): 40
- Višina (cm): 97,5
- Tvegost: 38 kg
- Material: keramika, nerjavno jeklo
- Površina za odlaganje: da
- Površina rešetke:
- Barva: zelena
- Proizvajalec:
zelena
.